Prehrambena industrija „MLINPEK“ Otvoreno dioničko društvo Bugojno

Mlinpek d.d. Bugojno

Naša priča počela je davne 1957. godine. Gotovo 50 godina naša mlinska industrija u Bugojnu mijenjala je svoj naziv, status i bila dio nekoliko udruženja sve do 2007. godine kada pristupa procesu privatizacije.

Nakon privatizacije neprestano smo ulagali u proizvodnju i prodaju te smo gradili status, kako bi MLINPEK postao više od prehrambene industrije. Sada je naš mlin sinonim za mjesto, koje visokom tehnologijom i znanjem zadovoljnih zaposlenika, stvara proizvode, koji na tržištu regiona, vrijede za iznimno kvalitetne. Svjesni odgovornosti proizvodnje žitnih prerađevina, koje su početak gotovo svakog prehrambenog proizvoda, s maksimalnom profesionalnošću tretiramo proizvodnju od krutih sirovina sve do gotovog proizvoda. Svojim radom nastojimo promicati sigurnost hrane u cijelom lancu opskrbe brašnom te očuvati tradiciju proizvodnje brašna u Bosni i Hercegovini.

Našu prehrambenu industriju nismo htjeli zadržati na žitnim prerađevinama, ulagali smo i u pekaru, koja je bila u sklopu pogona, te smo tako svojim kupcima ponudili proizvode napravljene vlastitim brašnom. Pekaru smo iz godine u godinu unaprjeđivali te se danas možemo pohvaliti modernom tehnologijom proizvodnje, koja se primjenjuju u visoko razvijenim zemljama Europe i svijeta.

Iskustvo koje smo stekli godinama rada nastavit ćemo primjenjivati i proširivati. Mladi ljudi, kojih je sve više u poduzeću, svakodnevno donose nove ideje, koje nastojimo realizirati. Na kraju svakog radnog dana imamo samo jedan cilj, zadovoljne kupce.